Annak érdekében, hogy megkönnyítsük a webáruház használatát, oldalunk cookie-kat használ. Weboldalunk böngészésével elfogadod, hogy számítógépen / mobilon cookie-kat tároljunk. A cookie-khoz tartozó beállításokat a böngészőben lehet módosítani. További információt az adatvédelmi nyilatkozatban találsz
 

 

 


Kezdőlap » Kolumbia » Miguel Castro / Kolumbia (250 gramm)


        

Miguel Castro / Kolumbia (250 gramm)

Pörkölt szemeskávé (22.600 Ft/kg)

Rendelésre (kb. 14 nap)

 

Ár (nettó) : 4 449 Ft
Ár (bruttó) (27 %):
5 650 Ft

Vásárolni kívánt mennyiség:
  db  

Származás: Cachipay, Cayunda - Kolumbia
Tengerszint feletti magasság: 1550 m
Fajta: Caturra
Feldolgozás: Acetic fermentation (zárt tartályos feldolgozás)
Csésze profil: trópusi gyümölcsök, vanília, komplex, kiegyensúlyozott savasság

Steamhouse ajánlás: különleges ízvilágú kávé, filterbe és presszóba egyaránt jó

 

Mi az az acetic fermentation?

 

Nagyon leegyszerűsítve, a hagyományos mosott eljárás során, miután a gyümölcsöt eltávolították a kávébabokról, a babokat egy víztartályba teszik, ahol azok 15-17 napig fermentálódnak (kb. a bacik megeszik a cukrot). Ezután a babokat vízzel lemossák, eltávolítják a pergamenhéj maradékát, és napágyakon megszárítják. Az új eljárás során a "meghámozott" babok egy zárt víztartályba kerülnek, ahol a feldolgozó szabályozza az oxigén és a ph szintjét. Minél több oxigén kerül a tankba, annál gyorsabb lesz a fermentáció, és annál több ecetsav képződik (innen az eljárás neve). A fermentáció hosszát a feldolgozó dönti el, a tartály hőmérséklete, ph értéke és oxigén szintje alapján. A fermentáció végén a babok a mosott eljáráshoz hasonlóan napon kerülnek kiszárításra.

YzcyNzBiM